Επιτυχίες μαθητών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022

Το 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης συγχαίρει τους μαθητές του που πέτυχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του Ιουνίου 2022 και τους εύχεται καλή συνέχεια στα φοιτητικά έδρανα.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τους μαθητές – τριες:

ΕπώνυμοΌνομαΠατρώνυμοΜητρώνυμοΣχολή ΕπιτυχίαςΊδρυμα
ΖΟΥΛΕΤΑΣΑΓΓΕΛΟΣΑΘΑΝΑΣΙΟΣΧΡΙΣΤΙΝΑΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ (ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ)ΔΙ.ΠΑ.Ε.
ΜΗΤΣΙΟΥΙΩΑΝΝΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΑΙΓΑΛΕΩ)ΠΑΝ. ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Εκδήλωση παρουσίαση έργου μαθητών “Ασκληπιεία: Περί ιαμάτων και θεραπειών”

«Ἀσκληπιεία: Περὶ ἰαμάτων καὶ θεραπειῶν»

Οι τομείς Υγείας – Πρόνοιας & Ευεξίας και Δομικών Έργων Δομημένου Περιβάλλοντος  και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού του  3ου  Εσπερινού ΕΠΑΛ –  1ου Ε.Κ. Αλεξανδρούπολης παρουσίασαν την εκδήλωση «Ἀσκληπιεία: Περὶ ἰαμάτων καὶ θεραπειῶν», τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022 στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από έκθεση μαθητικών έργων και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής Προγράμματος Project, με θέμα  τη λειτουργία των Ασκληπιείων, ως θεραπευτικών κέντρων στον αρχαίο Ελληνικό κόσμο και τον ρόλο τους στην ιστορία της σύγχρονης ιατρικής επιστήμης και του πολιτισμού. Κατά τη διάρκεια του Προγράμματος οι μαθητές διερεύνησαν τα παρακάτω θέματα:

  • Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός κατά την Αρχαιότητα.
  • Η εξέλιξη τεχνολογίας κονιαμάτων και αρχιτεκτονικές πρακτικές
  • Η χρήση θεραπευτικών πρωτοκόλλων.
  • Η ανάπτυξη ολιστικής προσέγγισης στην αντιμετώπιση των ασθενειών.
  • Η λειτουργία των Ασκληπιείων ως πολιτιστικών κέντρων και η συμβολή τους στην προαγωγή του εὖ ζῆν.

Ειδικότερα, οι μαθητές του Τομέα Δομικών Έργων Δομημένου Περιβάλλοντος  και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού κατασκεύασαν μακέτα του Ασκληπιείου της Κω. Πρόσθετα, οι μαθητές του Τομέα Υγείας – Πρόνοιας & Ευεξίας, υπό την επιμέλεια του φωτογράφου κ. Κώστα Ορδουμποζάνη, μέσω καλλιτεχνικής φωτογράφισης, αναπαράστησαν σκηνές από την καθημερινότητα των Ασκληπιείων, καθώς και τους άξονες της θεραπευτικής διαδικασίας. Ως αποτέλεσμα της παραπάνω συνεργασίας προέκυψαν επτά φωτογραφικά έργα, με ψηφιακή τεχνολογία ενισχυμένης πραγματικότητας, που αποτέλεσαν και τη διαδραστική φωτογραφική έκθεση που παρουσιάστηκε στο φουαγιέ του Νομαρχείου.

Η τεχνητή νοημοσύνη στη ζωή και την εκπαίδευση

Την Τετάρτη 13/4/2022 έγινε στο 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης επιμορφωτική συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, με θέμα “Η τεχνητή νοημοσύνη στη ζωή και την εκπαίδευση”. Η επιμόρφωση έγινε μετά από αίτημα του σχολείου στο Εργαστήριο Μαθηματικών και Πληροφορικής του ΠΤΔΕ του ΔΠΘ – ACMELab και υλοποιήθηκε από τον αποσπασμένο, στο τμήμα, εκπαιδευτικό Καψίδη Ιωάννη.

Ευχές στους υποψήφιους μαθητές

Μια ακόμα δύσκολη σχολική χρονιά βαδίζει στο τέλος της…και οι τελειόφοιτοί μας καλούνται να αντιμετωπίσουν την πρόκληση των πανελλαδικών εξετάσεων…Μια πρόκληση – αναμέτρηση γνώσεων, επιμονής, ψυχικής δύναμης σε καιρούς ιδιαιτέρως χαλεπούς όπου όλα δοκιμάζονται και καταρρέουν καθημερινά…σ’αυτή σας την προσπάθεια, είμαστε δίπλα σας -όπως όλα αυτά τα χρόνια- με πίστη στην αξία σας, με σεβασμό στον πολυμέτωπο αγώνα σας και με τις ολοθερμες ευχές μας για ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!

Η διευθύντρια

Μαγειρούδη Τριανταφυλλιά