Αρχείο κατηγορίας act-prog

Activities and projects- educational programs

Εκδήλωση παρουσίαση έργου μαθητών “Ασκληπιεία: Περί ιαμάτων και θεραπειών”

«Ἀσκληπιεία: Περὶ ἰαμάτων καὶ θεραπειῶν»

Οι τομείς Υγείας – Πρόνοιας & Ευεξίας και Δομικών Έργων Δομημένου Περιβάλλοντος  και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού του  3ου  Εσπερινού ΕΠΑΛ –  1ου Ε.Κ. Αλεξανδρούπολης παρουσίασαν την εκδήλωση «Ἀσκληπιεία: Περὶ ἰαμάτων καὶ θεραπειῶν», τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022 στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από έκθεση μαθητικών έργων και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής Προγράμματος Project, με θέμα  τη λειτουργία των Ασκληπιείων, ως θεραπευτικών κέντρων στον αρχαίο Ελληνικό κόσμο και τον ρόλο τους στην ιστορία της σύγχρονης ιατρικής επιστήμης και του πολιτισμού. Κατά τη διάρκεια του Προγράμματος οι μαθητές διερεύνησαν τα παρακάτω θέματα:

  • Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός κατά την Αρχαιότητα.
  • Η εξέλιξη τεχνολογίας κονιαμάτων και αρχιτεκτονικές πρακτικές
  • Η χρήση θεραπευτικών πρωτοκόλλων.
  • Η ανάπτυξη ολιστικής προσέγγισης στην αντιμετώπιση των ασθενειών.
  • Η λειτουργία των Ασκληπιείων ως πολιτιστικών κέντρων και η συμβολή τους στην προαγωγή του εὖ ζῆν.

Ειδικότερα, οι μαθητές του Τομέα Δομικών Έργων Δομημένου Περιβάλλοντος  και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού κατασκεύασαν μακέτα του Ασκληπιείου της Κω. Πρόσθετα, οι μαθητές του Τομέα Υγείας – Πρόνοιας & Ευεξίας, υπό την επιμέλεια του φωτογράφου κ. Κώστα Ορδουμποζάνη, μέσω καλλιτεχνικής φωτογράφισης, αναπαράστησαν σκηνές από την καθημερινότητα των Ασκληπιείων, καθώς και τους άξονες της θεραπευτικής διαδικασίας. Ως αποτέλεσμα της παραπάνω συνεργασίας προέκυψαν επτά φωτογραφικά έργα, με ψηφιακή τεχνολογία ενισχυμένης πραγματικότητας, που αποτέλεσαν και τη διαδραστική φωτογραφική έκθεση που παρουσιάστηκε στο φουαγιέ του Νομαρχείου.

Η τεχνητή νοημοσύνη στη ζωή και την εκπαίδευση

Την Τετάρτη 13/4/2022 έγινε στο 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης επιμορφωτική συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, με θέμα “Η τεχνητή νοημοσύνη στη ζωή και την εκπαίδευση”. Η επιμόρφωση έγινε μετά από αίτημα του σχολείου στο Εργαστήριο Μαθηματικών και Πληροφορικής του ΠΤΔΕ του ΔΠΘ – ACMELab και υλοποιήθηκε από τον αποσπασμένο, στο τμήμα, εκπαιδευτικό Καψίδη Ιωάννη.

Πρόσκληση σε εκδήλωση “Ασκληπιεία: Περί ιαμάτων και θεραπειών”

Ενδοσχολική επιμόρφωση «Αρχές και αποτελεσματικές τεχνικές διδασκαλίας στην εκπαίδευση ενηλίκων»

Το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Α.Μ.Θ., με υπεύθυνη τη Φωτιάδου Γλυκερία, Συντονίστρια
Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής (Σ.Ε.Ε. ΠΕ86), σε συνεργασία με τη Διευθύντρια του 3ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Αλεξανδρούπολης κ. Μαγειρούδη Τριανταφυλλιά, πραγματοποίησε ενδοσχολική επιμόρφωση στους εκπαιδευτικούς του 3ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Αλεξανδρούπολης, με θέμα: «Αρχές και αποτελεσματικές τεχνικές διδασκαλίας στην εκπαίδευση ενηλίκων».

Εισηγητής της επιμορφωτικής συνάντησης ήταν ο Διευθυντής του Σ.Δ.Ε. Δράμας κ. Καριπίδης Νικόλαος. Η συνάντηση υλοποιήθηκε διαδικτυακά την Τρίτη 5/4/2022, και ώρα 17:00-19:00.

Ενημέρωση ΣΕΠ

Την Παρασκευή 1/4/2022 έγινε ενημέρωση του μαθητικού δυναμικού της Γ’ τάξης του
σχολείου μας από τον υπεύθυνο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου κο Μεταξά Χρήστο με
θέμα «Συντελεστές Βαρύτητας στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα».