Αρχείο κατηγορίας Χωρίς κατηγορία

Εκδήλωση παρουσίαση έργου μαθητών “Ασκληπιεία: Περί ιαμάτων και θεραπειών”

«Ἀσκληπιεία: Περὶ ἰαμάτων καὶ θεραπειῶν»

Οι τομείς Υγείας – Πρόνοιας & Ευεξίας και Δομικών Έργων Δομημένου Περιβάλλοντος  και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού του  3ου  Εσπερινού ΕΠΑΛ –  1ου Ε.Κ. Αλεξανδρούπολης παρουσίασαν την εκδήλωση «Ἀσκληπιεία: Περὶ ἰαμάτων καὶ θεραπειῶν», τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022 στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από έκθεση μαθητικών έργων και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής Προγράμματος Project, με θέμα  τη λειτουργία των Ασκληπιείων, ως θεραπευτικών κέντρων στον αρχαίο Ελληνικό κόσμο και τον ρόλο τους στην ιστορία της σύγχρονης ιατρικής επιστήμης και του πολιτισμού. Κατά τη διάρκεια του Προγράμματος οι μαθητές διερεύνησαν τα παρακάτω θέματα:

  • Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός κατά την Αρχαιότητα.
  • Η εξέλιξη τεχνολογίας κονιαμάτων και αρχιτεκτονικές πρακτικές
  • Η χρήση θεραπευτικών πρωτοκόλλων.
  • Η ανάπτυξη ολιστικής προσέγγισης στην αντιμετώπιση των ασθενειών.
  • Η λειτουργία των Ασκληπιείων ως πολιτιστικών κέντρων και η συμβολή τους στην προαγωγή του εὖ ζῆν.

Ειδικότερα, οι μαθητές του Τομέα Δομικών Έργων Δομημένου Περιβάλλοντος  και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού κατασκεύασαν μακέτα του Ασκληπιείου της Κω. Πρόσθετα, οι μαθητές του Τομέα Υγείας – Πρόνοιας & Ευεξίας, υπό την επιμέλεια του φωτογράφου κ. Κώστα Ορδουμποζάνη, μέσω καλλιτεχνικής φωτογράφισης, αναπαράστησαν σκηνές από την καθημερινότητα των Ασκληπιείων, καθώς και τους άξονες της θεραπευτικής διαδικασίας. Ως αποτέλεσμα της παραπάνω συνεργασίας προέκυψαν επτά φωτογραφικά έργα, με ψηφιακή τεχνολογία ενισχυμένης πραγματικότητας, που αποτέλεσαν και τη διαδραστική φωτογραφική έκθεση που παρουσιάστηκε στο φουαγιέ του Νομαρχείου.

Ευχές στους υποψήφιους μαθητές

Μια ακόμα δύσκολη σχολική χρονιά βαδίζει στο τέλος της…και οι τελειόφοιτοί μας καλούνται να αντιμετωπίσουν την πρόκληση των πανελλαδικών εξετάσεων…Μια πρόκληση – αναμέτρηση γνώσεων, επιμονής, ψυχικής δύναμης σε καιρούς ιδιαιτέρως χαλεπούς όπου όλα δοκιμάζονται και καταρρέουν καθημερινά…σ’αυτή σας την προσπάθεια, είμαστε δίπλα σας -όπως όλα αυτά τα χρόνια- με πίστη στην αξία σας, με σεβασμό στον πολυμέτωπο αγώνα σας και με τις ολοθερμες ευχές μας για ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!

Η διευθύντρια

Μαγειρούδη Τριανταφυλλιά

Ενδοσχολική επιμόρφωση «Αρχές και αποτελεσματικές τεχνικές διδασκαλίας στην εκπαίδευση ενηλίκων»

Το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Α.Μ.Θ., με υπεύθυνη τη Φωτιάδου Γλυκερία, Συντονίστρια
Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής (Σ.Ε.Ε. ΠΕ86), σε συνεργασία με τη Διευθύντρια του 3ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Αλεξανδρούπολης κ. Μαγειρούδη Τριανταφυλλιά, πραγματοποίησε ενδοσχολική επιμόρφωση στους εκπαιδευτικούς του 3ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Αλεξανδρούπολης, με θέμα: «Αρχές και αποτελεσματικές τεχνικές διδασκαλίας στην εκπαίδευση ενηλίκων».

Εισηγητής της επιμορφωτικής συνάντησης ήταν ο Διευθυντής του Σ.Δ.Ε. Δράμας κ. Καριπίδης Νικόλαος. Η συνάντηση υλοποιήθηκε διαδικτυακά την Τρίτη 5/4/2022, και ώρα 17:00-19:00.

Ενημέρωση ΣΕΠ

Την Παρασκευή 1/4/2022 έγινε ενημέρωση του μαθητικού δυναμικού της Γ’ τάξης του
σχολείου μας από τον υπεύθυνο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου κο Μεταξά Χρήστο με
θέμα «Συντελεστές Βαρύτητας στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα».

Ενημέρωση σχετικά με τον προληπτικό διαγνωστικό έλεγχο νόσησης

Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται μία (1) φορά πριν από την Τρίτη κάθε σχολικής εβδομάδας και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.